Сюлейман Диамутен подписа с Левски 11.02 | 13:49

Договорът на малиеца е за срок от 1.5 + 1 години, като днес той ще се присъедини към новите си съотборници в Анталия

От Константин Симидчийски

Малийският централен бранител Сюлейман Диамутен официално подписа договор с Левски, потвърди преди броени минути официалният уебсайт на "сините".

Вчера бившият футболист на Рома кацна на летище "София" и потвърди, че идва в България за да подпише с Левски. По-рано днес Диамутен премина без проблеми медицинските прегледи и уговори личните си условия с клуба.

Договорът на Сюлейман Диамутен с Левски е за срок от година и половина с опция за още една. По-късно днес малиецът ще отлети за Анталия, където ще се присъедини към новите си съотборници и ще се запознае със старши-треньора Николай Костов.

Сюлейман Диамутен е роден на 30 януари 1983 година в Сикасо, Мали. На 16 години той преминава в школата на Удинезе, където изкарва една година преди да отиде в Лукезе. Преминава още през отборите на Перуджа и Лече, преди да последва трансфер под наем в римския гранд Рома. Малиецът обаче не успява да се наложи на "Олимпико", а в последствие кариерата му минава и през отборите на Бари и Пескара, където е отново преотстъпен от Лече.

За националният отбор на Мали Диамутен има 45 мача, като е отбелязал и два гола. Участвал е в турнира за Купата на Африка през 2004 и 2008 година.

Водещи