Тити Папазов: Божков се колебаеше на мен или на премиера да прехвърли акциите 14.05 | 09:48

По-страшното е, че залогът на тази пиеса е любовта на сините фенове, коментира той

От iNews.bg

Г-н Божков се колебаеше при кого да отидат акциите между мен и Бойко Борисов. Това разкри в предаването "Тази сутрин" по bTV баскетболният треньор на "Левски-Лукойл” Константин Папазов, предаде БГНЕС. Той коментира развилата се вчера ситуация, при която акциите от собственика на Левски – Васил Божков, пристигнаха в сряда сутринта, а за нов мажоритарен собственик от бизнесмена бе определен премиера Бойко Борисов. Впоследствие той ги отказа, а те останаха в касата на футболния гранд.

"Намерихме решение за коронавируса – вече пети ден народът говори за "Левски”. Лошо изиграна пиеса от възможно най-лошите актьори. Вижте какво е феноменалното – ние живяхме последните 15 дни с тези акции да дойдат в България и "Левски” да не фалира. Говорих многократно с г-н Божков – хем акциите са тук, хем е осквернено нещо, което е велико. Опитаха да злепоставят поста на министър-председателя – той управлява тази структура на държавата вече 19 години", започна Тити.

"По-страшното е, че залогът на тази пиеса е любовта на сините фенове. Не ме интересуват законите, когато става въпрос за "Левски”, трябва да има почтеност – моля г-н Попов час по-скоро да се опитат, заедно с г-н Божков, да оправят това нещо. Аз знам само едно, аз по време на всички разговори бях безкрайно коректен – не съм допуснал грешка да обидя някого. Ако в петък тук Божков се обади и изрази някакви впечатления как се развиват нещата, сега след неделя дали някой би му повярвал от синята общност? Ако излезем сега и направим едно социологическо проучване, кой на кого ще повярва. Аз от първи ден съм човек с кауза".

"В сутрешния разговор беше разколебан, той имаше две опции – Тити Папазов и  Бойко Борисов. Това е лично негово решение, умишлено не взех позиция. Вярвах, че когато анонсирахме за акциите, той ще проумее, че не трябва да има злоупотребяване. Той ми се обади доброволно и ми каза сутринта"Пращам ти ги на теб, пиши твоето име или на който ти прецениш за добре". Като взема акциите, ще ви обясня, ако това се случи. В този проблем искам да се обърна към цялата синя общност, която за пореден път трябва да помогне, за да спечелим време. 24 май е нашият рожден ден – подаръкът, който трябва да събере "Левски”, е 1.5 млн. лв, за да покажем, че "Левски” никога не може да бъде употребяван, "Левски” е кауза", завърши Папазов по отношение предстоящата 106-годишнина на синия клуб.

Водещи

Най-четени