Тренто се доближи на победа от финала в Италия 02.05 | 07:47

Кунео с Владо Николов е на крачка от отпадане в полуфиналите след като изостава с 1-2 победи от Мачерата

От Краси Киров

Отборът на Тренто записа поредна победа в плейофите на италианската волейболна Серия А1. Еврошампионите водени, от националния селекционер Радостин Стойчев победиха тима на Модена с 3:0 гейма (31:29, 26:24, 25:21). По този начин Тренто поведе с 2-1 победи в полуфиналната серия и е само на един успех от класиране за финала.

В другия полуфинал Кунео с Владимир Николов допусна домакинска загуба с 2:3 гейма (25:23, 23:25, 22:25, 25:20, 14:16) от Мачерата и изостава с 1-2 победи.

Иначе двубоят в Тренто започна много оспорвано и гостите водеха до 20-тата точка, след това Тренто изравни резултата и двата тима се движеха точка за точка. При резултат 29:29 диагоналът на домакините Ян Щокър записа точка директно от сервис и даде преднина на своите. В следващото разиграване Бирарели направи отлична блокада и така момчетата на Радостин Стойчев затвориха гейма след 31:29 в своя полза.

Вторият гейм също бе с драматична развръзка и отново победители излязоха домакините, които надделяха с 26:24. В третия гейм гостите сякаш се пречупиха и Тренто стигна до 25:21 в своя полза като по този начин 3-кратните европейски клубни шампиони се поздравиха с чиста победа и поведоха с 2-1 успеха в серията. Следващия мач между двата тима ще бъде в Модена, а ако се стигне до 5-та среща домакинското предимство, ще е на страната на трентинци.

Звездата на националния ни тим Матей Казийски се отчете с 18 точки за успеха на Тренто и стана най-резултатния волейболист в мача. Цветан Соколов влезе като резерва в първия и втория гейм и бе в стартовия състав на домакините за третата част на двубоя. Родният диагонал се отчете с 50% успеваемост в атака и забоде 6 точки за победата. Третият български състезател в селекцията на Радостин Стойчев, Валентин Братоев не бе в групата за двубоя.

За гостите Анхел Денис се отчете с 15 точки, но усилията му не се оказаха достатъчни. Играта на Модена пък бе дирижирана от титулярния разпределител на бразилския национален отбор Бруно Резенде.

Владимир Николов не успя да помогне на своя отбор, въпреки че реализира 21 точки за Кунео, но съперникът от Мачерата взе втора победа и се нуждае от един успех за да стигне до финала.

Кунео съумя да спечели първия мач в сблъсъка между двата тима, след това Мачерата се наложи като домакин и изравни резултата, а сега шампионите инкасираха домакинско поражение в серията и са в тежка ситуация преди 4-тия мач, в който Мачерата може да затвори серията пред собствена публика.

Двубоят бе изключително оспорван като Кунео се наложи с 25:23 в първия гейм, а Мачерата спечели втората част на мача със същия резултат. След това двата гостите наложиха своята воля в третия гейм , а домакините в четвъртия и така се стигна до решителен тайбрек, в който Кунео имаше преднина до 10-тата точка, но гостите показаха по-здрави нерви в заключителните минути на мача и така Мачерата се поздрави с ценния успех.

Владимир Николов бе на-резултатен за Кунео, реализирайки 21 точки при 54% успеваемост в атака, но усилията му не се оказаха достатъчни. Посрещачът Вийсманс добави 16 пункта за шампионите на Италия, а Патриарка и Волков се отчетоха съответно с 11 и 10 точки, но въпреки това Никола Гърбич и компания инкасираха загуба.

За Мачерата отличен мач направи диагоналът Омръчен, който заби цели 29 точки. Савани също бе на ниво и добави 20 пункта за успеха на своя тим. По този начин Мачерата поведе с 2-1 победи в серията и е на крачка от класиране за финал.

Следващи двубои в полуфиналните серии:

04 май

Мачерата – Кунео

(Мачерата води с 2-1)

05 май

Модена – Тренто

(Тренто води в с 2-1)

Водещи

Най-четени