Федерер продължава да е №1 по приходи в тениса 20.09 | 15:49

Вижте баснословните суми, които прибира Маестрото

От iNews.bg

Швейцарецът Роджър Федерер е най-добре печелещият тенисист за 12-та поредна година. Той пропусна половината от сезона, но въпреки това е добавил в сметката си цели 64 милиона долара. По-голямата част от парите не са от наградни фондове, а от спонсорски и рекламни договори с гиганти като като Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moet & Chandon, Sunrise, NetJets и Nike.

През тази година швейцарецът подписа и петгодишен договор за 40 милиона долара с производителя на паста и спагети Barilla. Федерер печели добре и само от участието си на турнири. Той иска по 2 милиона долара за участие в демонстративни турнири, както и гарантирани по 1 милион за такива от сериите АТР 500 или АТР 250, пише offnews.

Швейцарецът обаче харчи значителни суми за благотворителност. Само за образователни програми в Африка фондът, който носи името на Федерер, е дал 30 милиона долара.

Любопитното е, че Шарапова, която се завърна след 11 месеца извън корта, е спечелила над 20 милиона долара през годината с извътенисни занимания.

Водещи

Най-четени