ЦСКА с амбициозен план за старите си задължения 14.08 | 15:30

"Червените" си поставиха за цел да изчистят всички дългове до края на 2015 г.

От iNews.bg

Ръководството на ЦСКА си постави за цел да изплати старите си задължения до края на 2015 година. Това заяви главният акционер в клуба Александър Томов на пресконференция днес.

Томов, изпълнителният директор Александър Тодоров и други членове на управата на клуба направиха равносметка на изминалата година, в която ЦСКА бе спасен от фалит.

"Една година по-късно - пътят напред е открит", изрази оптимизъм Александър Томов. По думите му в ЦСКА са инвестирани около 10 милиона лева през изминалата година.

Томов постави пореден краен срок за намиране на генерален спонсор. "Твърдо трябва да решим въпроса с генералния спонсор до края на годината. Този въпрос е изцяло моя отговорност. До момента имахме само предложения за дребни суми. Най-ниската граница е 1 милион евро за генерален спонсор", каза Томов.

Над 7,5 милиона лева са платените задължения през изминалата година, посочи изпълнителният директор Александър Тодоров. 

"Една голяма част от старите задължения бяха платени или преструктурирани. Тук говорим за 7.5 милиона лева. Във връзка с получаване на лицензите бяха платени 2 616 000 лева. Това се равнява на издръжката на отбора за 5 месеца.

Ако не бяха тези унаследени задължения, които постоянно ни притискат, нямаше да говорим за забавени заплати, а щяхме да говорим за трансфери, които можем да платим и с по-добро качество", категоричен бе Тодоров.

"Голямата цел, която си поставяме е окончателното изплащане на старите задължения до края на 2015 година. Другата е генерална реконструкция на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, но това зависи от правителството", каза още Александър Тодоров.

Водещи

Най-четени