Челси загуби за седми път, Манчестър Сити отново не сбърка 03.03 | 19:43

"Сините" от Лондон отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Уест Бромич, докато "гражданите" се справиха с Болтън у дома

От Константин Симидчийски

Уест Бромич Албиън поднесе изненадата в 27-ия кръг на английската Висша лига. Скромният отбор победи лондонския гранд Челси с 1:0 като домакин и направи живота на мениджъра на сините Андре Вилаш-Боаш още по-тежък.

Единственото попадение в срещата отбеляза МакАули в 84-ата минута. Домакините бяха по-добрият отбор на терена, въпреки че Челси имаше териториален превес. Повечето положения бяха пред вратата на Чех и единствено националът на Чехия се представи на ниво от гостуващия тим.

След поражението Челси изостава на 3 точки от Арсенал в борбата за 4-ото място. Сините от Лондон имат 46 точки след 27 изиграни мача, а Роман Абрамович със сигурност няма да търпи още срам и ще вземе необходимите мерки за излизането на клуба от кризата. У.Б.А пък е една от приятните изненади на сезона. Отборът има 35 точки и в момента заема 9-а позиция в класирането и е далеч от тимовете, борещи се за оцеляване.

Лидерът Манчестър Сити победи с 2:0 тима на Болтън като домакин в друга среща от 27-ия кръг на английската Висша лига. Мартин Петров остана на резервната скамейка за своя тим и не се появи в игра. Гаел Клиши през първото и Марио Балотели през второто полувреме донесоха крайния успех на "гражданите".

Това бе 14-та победа на Сити в 14 домакинства този сезон в Премиършип и лидерите увеличиха аванса си на върха в класирането на 5 точки преди утрешния двубой между Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Болтън пък има актив от само 20 точки на предпоследното място с равни точки с последния Уигън.

Тимът на Астън Вила пропусна изгоден шанс да запише първа победа от пет мача насам в английската Висша лига, след като днес бирмингамци завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Блекбърн.

Гостите определено могат да съжаляват за крайния резултат на "Иуд Парк", имайки предвид, че Вила водеше с 0:1 до 85'. Тогава обаче резервата Дейвид Дън донесе точката на Блекбърн, отбелязвайки късен гол след центриране на Брадли Ор. Българският капитан на Астън Вила Стилиян Петров очаквано започна сред титулярите на мениджъра Алекс МакЛийш, като изигра пълни 90 минути за бирмингамци.

Водещи

Най-четени