Чичо Венци изригна: Няма вандали и изстъпления, а феърплей 01.08 | 14:37

"За близо 30 години държавата не заби нито един пирон на някой стадион. Изключение е само премиерът Борисов. Всички други преди него нехаеха за спорта и футбола, каза босът на Славия

От iNews.bg

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира актуални теми от българския футбол.  "До момента в шампионата има феърплей. Смятам, че премиерът Борисов викна собствениците на тези клубове, в присъствието на главния прокурор и вътрешния министър, за да му гарантират, че привържениците няма да бъдат използвани за вандалщини. И това също се спазва до този момент - не е имало хулигански изстъпления, което е важно за публиката. Няма вандали, няма наркомани".

"Едно време се събирахме само футболните хора, обещавахме си феърплей, честност, но някои още на вратата нарушаваха думата и започваха по своя начин", каза още шефът на Славия пред Спортал.

"За близо 30 години държавата не заби нито един пирон на някой стадион. Изключение е само премиерът Борисов. Всички други преди него нехаеха за спорта и футбола. Лучано смени едни седалки на "Васил Левски", удари една боя и сложи някаква дограма, но вижте какъв стадион направиха румънците".

"При нас - нищо не се направи дълго време. Сега Борисов се е заел, помага се на клубовете - за терени, осветление, школи. Това е пътят и заслужава адмирации. Дано се направят два нови стадиона, защото българският футбол има нужда от това. Борисов работи правилно и помага на българския спорт", добави Стефанов.

Водещи

Най-четени