Юсейн Болт: Трябва да се концентрирам върху финала на 200 метра 29.08 | 18:35

Ямайската звезда в спринта обеща да се съсредоточи върху представянето си на 200 метра

От Краси Киров

Юсейн Болт се прости с мечтата си да се доближи още повече до статута си на легенда и пропусна възможността да повтори постижението на Морис Грийн и да дублира световната си титла на два поредни шампионата на планетата.

Олимпийският шампион направи фалстарт и по новото правило беше дисквалифициран директно, с което отвори пътя на сънардоника си Йохан Блейк към златото. След шокиращия инцидент Мълнията не пожела да говори пред репортерите, като единствено им сподели, че няма да видят сълзи в очите му.

По-късно Болт изпрати официално изявление за медиите, в което се опита да обясни предстоящите си планове до края на Световното първенство в Даегу.

"Естествено, че съм изключително разочарован, че не успях да защитя титлата си на 100 метра, заради фалстарта. Чувствах се отлично по време на сериите и се подготвих да бъда бърз в края. Поздравявам Йохан Блейк, защото той работеше много здраво и се подготви сериозно за шампионата. За мен всичко се развиваше добре, но сега е време да погледна напред."

"Все още имам няколко дни да се концентрирам върху бягането на 200 метра в събота. Освен това, ще бягам и в щафетата 4 по 100, както и в още няколко състезания преди края на сезона. Надявам се да бъда в добра форма и ще опитам да спечеля финала на 200 метра. Благодаря на феновете за подкрепата."

Водещи

Най-четени