"Отбор на надеждата" записа две победи над Сърбия 27.05 | 16:30

Сръбските национали гостуваха в България по покана на "Спортс Мендижмънт България"

От Краси Киров

 "Отбор на надеждата" победи сръбския тим от бездомни младежи на старта на тазгодишната си кампания "Играй с националите" през изминалите почивни дни.

Двубоите със състава на Сърбия бяха част от силен турнир в София, в който взеха участие още ветераните на ЦСКА и вицешампионът на страната ни по футзал "Левски София Запад”.

Сръбските национали гостуваха в България по покана на "Спортс Мендижмънт България”, а отборът им беше съставен от пет младежи, които са настанени в "СОС детски селища” в гр. Кралево.

Гостуващият тим няма да има финансова възможност да участва на световното първенство за бездомни хора в Познан (Полша) и се включи в надпреварата в София изключително мотивирано.

Националният "Отбор на надеждата”, воден от треньора Илия Иванов, обаче спечели безапелационно и двата си мача със сърбите, въпреки че започна подготовка едва преди месец.

Двубоите на представителния тим на България с ветераните на ЦСКА и с "Левски София Запад” преминаха сравнително равностойно без изразено преимущество на някой от съставите. Тимът на червените легенди беше воден от треньора Васил Романов, а в състава му личаха имената на Емил Бучински и Юри Паунов.

Очаква се второто издание на "Играй с националите” тази година да се проведе на спортната база на "Европейски колеж по икономика и управление” в с. Оризари до Пловдив в началото на юни.

Водещи

Най-четени