Всяка домакиня мечтае за това (ВИДЕО) 17.01 | 09:55

Измислиха умна готварска печка

От Надежда Стоянова

Макар тенденцията в последните години да е дамите да прекарват все по-малко време в кухнята, българската традиция повелява паралелно с кариерата да се справят добре и в домакинските задължения. Имайки предвид това, няма начин жените да не мечтаят за умна готварска печка, която да улесни готвенето им.

И понеже е модерно вече всичко да е "смарт", тези технологии навлязоха и в кухнята. Как точно ще се случи това, разбираме от компанията Dacor. Фирмата представи печка с безжичен таблет, на който можем да гледаме видеоклипове, да избираме измежду различни запаметени рецепти или да сваляме нови, в случай че наличните не ни устройват. При това няма да се налага да се отделяме от готварската печка дори за секунда.

Една от важните екстри е това, че когато се сготви храната, ще получите съобщение. Освен това благодарение на приложение за смартфона ви можете да управлявате печката си от всяка точка на света. Другото улеснение е, че може да се самопочиства. За целта й е вградена специална технология с пара, която може да почиства лекото замърсяване, без да се налага да използвате никакви препарати.

Моделът разполага с котлони на газ с месингови горелки и две електрически фурни с 10 режима на работа – конвекция, печене, грил, скара и т.н. Лошото е, че едва ли всяка средностатистическа домакиня ще може да си позволи този уред. Той ще бъде пуснат в продажба през юни, а цената му ще бъде 11 999 долара.

Водещи

Най-четени