Дори CEO-то на Blackberry не може да използва новия смартфон на компанията (ВИДЕО) 28.09 | 13:31

Неочаквана издънка?

От Ивайло Коралски

Както вече ви съобщихме, новият смартфон на Blackberry, Priv, работи под операционна система Android. Последното е необичайно за щатската компания решение. До такава степен, че дори CEO-то ѝ, Джон Чен, не може да работи адекватно с него пред камера.

В случая говорим за ексклузивна премиера на телефона пред Business News Network. Видеото включва споменатият Джон Чен, който видимо се измъчва при демонстрацията за възможностите на устройството. 

Нещо повече, Чен споделя пред журналиста на Business News Network, че Rriv "работи под Google". Няколко пъти. Допълвайки, че "всички обичат BB10 (операционната система на Blackberry), но за нея няма достатъчно приложения", докато в крайна сметка отварянето на Google Chrome се превръща в невъзможна за него задача.

Трябва да допълним все пак, че идеята зад името Priv се състои в налаганите от Blackberry privacy (неприкосновеност на данни) и privilege (привилегия).

Priv ще бъде с хардуер от висок клас, разполагайки с подобен на Samsung Galaxy S6 Edge извит дисплей, QWERTY клавиатура/слайдър и 18-мегапикселова камера.

Премиерата ще се състои преди края на календарната 2015 година.

Видео, следва:

Водещи

Най-четени