Луксозните домове на технологичните гении, или в какво живее Марк Зукърбърг (СНИМКИ) 03.09 | 16:31

Басейн с озвучаване?

От Ивайло Коралски

Представяме на вашето внимание домовете на голяма част от най-големите технологични гении на нашето време, които освен скъпите джаджи и технологии, обичат да инвестират стабилно и в обителите, които помещават.

Така например домът на съоснователя на Microsoft Пол Алън разполага с басейн с подводна система за озвучаване, изпълнителният директор на Square Джак Дорси има къща със 7 метров подвижен стъклен покрив, а шефът на Oracle Лари Елисън разполага със собствен Хавайски остров.

В следващата класация ще ви запознаем със супер луксозните домове на 12 от най-големите имена в технологичния свят.

Къщата на Мариса Майър в Пало Алто

Цена: 5,3 млн. долара

Позиция: Изпълнетелен директор на Yahoo

Всъщност в сравнение с повечето от другите технологични величия от категорията Мариса живее в доста скромен дом. Къщата ѝ, построена през 2006 година, се оценява на малко над 5 млн. долара. Майър притежава и апартамент за 5 млн. долара на 38-я етаж в Сан Франциско.

Самата къща разполага с пет спални, шест бани, външна тераса и голям заден двор. Макар и малък в сравнение с тези на останалите, този дом е идеален за организирането на събития. Такава бе вечерята за събиране на средства по време от президентската кампанията на Барак Обама, когато всеки от гостите е трябвало да плати по 30 хиляди долара за мястото си.

Още, в Econ.bg.

Водещи

Най-четени