Огромен ъпдейт на PS4 ще зарадва българските притежатели на конзолата 25.03 | 21:01

Ще го получат до часове

От Ивайло Коралски

Вашият PlayStation 4 ще получи много важен и голям като размери софтуерен ъпдейт утре, 26 март, научаваме от официалния PlayStation блог.

Името на ъпдейта е "Yukimura", а поредният номер на версията е 2.5. Той ще бъде задължителен и както обикновено – напълно безплатен. "Yukimura" ще добави серия очаквани софтуерни подобрения, включително и дългоочакваната 'Suspend & Resume' функционалност.

Въпросната ще позволи на играчите да преустановят и след това да започнат отново почти всеки софтуер за конзолата почти мигновено - с едно натискане на бутона за захранване. Други ключови характеристики включват ъпгрейд на високоскоростния стрийминг при режимите Remote и Share Play, който ще достигне 60 кадъра в секунда (срещу 30 в момента) при устройствата, които го поддържат (Vita, смартфорните от Xperia серията).

Значителни подобрения ще има и при трофеите, като играчите ще могат дори да изтриват заглавия, при които процента събрани трофеи се равнява на нула. В допълнение, с "Yukimura" ще стартира функцията за добавяне на приятели от Facebook (Facebook Friend Finder) и възможността за споделяне PS4 видео директно към услугата за видео споделяне Dailymotion.

Ъпдейтър ще предложи още множество настройки по софтуера на конзолата – включително смяна на шрифтовете, изгледа на менютата, промяна на бутоните на DualShock 4 контролера и др.

За малко повече от година на пазара PlayStation 4 се превърна в най-бързо продаващият се конзолен хардуер за всички времена, като продадените към крайни клиенти бройки вече надвишават 22 милиона.

Водещи

Най-четени