Още едно удобство! Смартфонът ни подсказва колко парфюм да си сложим 20.10 | 10:45

Американски студент е измислил приложение, което контролира телесната ни миризма

От Кремена Бедерева

Дигитален стик, свързан с приложение за смартфон, контролира телесната ни миризма и ни подсказва колко дезодорант да употребим, съобщава Daily Mail.

Разработката е дело на студент от Ню Джърси. Тя е снабдена със специална дюза, която освобождава съдържащия се в стика гел. Точно колко от гела трябва да се приложи на тялото на потребителя решава приложението, качено на смартфон.

Според изобретателя Гилад Арвац приложението е първият на пазара апликатор на дезодорант, който може да се зарежда. Джаджата струва 26 долара.

Смарт устройството подсказва колко точно дезодорант трябва да бъде приложен върху тялото и ни припомня да прибегнем до него, когато сме забравили да си сложим и се повиши телесната ни миризма.

Дигиталният стик изпуска командвано от смартфона определено количество гел от върха му, след което веществото се разнася като при обикновен рол-он дезодорант. Приложението контролира в синхрон със стика телесната ни миризма и решава какви количества ще са ни нужни, за да я потиснем.

В приложението трябва да се вкарат някои данни на потребителя, като височина, тегло, възраст, ниво на физическа активност и пол.

Водещи

Най-четени