Почти една четвърт от Android потребителите вече използват Lollipop 12.10 | 09:15

Marshmallow обаче вече чука на вратата

От Ивайло Коралски

Android Lollipop стартира с доста бавни темпове, но в последните няколко месеца предпоследната вече операционна система на Google набира все по-висока скорост. Буквално дни след старта на Android Marshmallow 23,5 процента от активните потребители на OS-а на Google използват Lollipop. В случая говорим за покачване с 2,5 пункта спрямо предишния месец. Споменатите проценти все още са по-ниски спрямо тези на предходните Jelly Bean (30,2 процента) и KitKat (38,9 процента), но е повече от видно, че новите устройства, които се пласират на пазара, влияят все повече за покачването на популярността на Lollipop.

По-важният въпрос, обаче, е до каква степен ще се запази моментното покачване в използването на Lollipop. Marshmallow направи дебюта си относително бързо след премиерата на Lollipop и не би трябвало да страда от първоначалните проблеми на "близалката", изразяващи се в по-бързо харчете на енергията на батерията и по-ниска производителност.

Истината е, че ако Marshmallow стартира без особено проблеми на повечето модерни устройства, то Lollipop може и да няма шанса да достигне размерът на усвояване от потребителите, характерен за неговите предшественици.

Повече за Marshmallow, тук.

Водещи

Най-четени