Саудитски принц купи дял от Twitter за 300 млн. долара 19.12 | 17:55

Милиардерът Ал-Уалид бин Талил засилва позициите си в световната медийна индустрия

От Георги Георгиев

Саудитският принц и милиарден Ал-Уалид бин Талил е закупи дял от социалната мрежа Twitter на стойност 300 млн. долара, съобщи Reuters, цитиран от Econ.bg.

Сделката между Twitter и инвестиционната фирма на Ал-Уалид Kingdom Holding е сключена след "месеци на преговори", казаха от компанията. Според анализатори милиардерът е видял, че социалната мрежа ще се превърне в изключително силно информационно средство.

Ал-Уалид бин Талил е известен с инвестициите си в едни от най-големите световни компании. Той вече притежава дял от медийния конгломерат New Corps, основан от Рупърт Мърдок, и смята да основе свой собствен кабелен канал за новини.

Благодарение на сегашната си покупка Ал-Уалид успя да се сдобие с още по-добри позиции в глобалната медийна индустрия.

Днес инвеститорите чакат с нетърпение Twitter да пусне акциите си за търгуване на фондовата борса. През септември от интернет компанията обявиха, че не бързат с обявяване на IPO. Към момента Twitter има повече от 100 млн. активни потребители.

Принцът е племенник на краля на Саудитска Арабия. Сп. Forbes го нарежда сред 26-те най-богати хора в света със състоянието от над 19,6 млрд. долара.

 

Водещи

Най-четени