След Google Китай блокира и търсачката Bing 24.01 | 12:58

в страната са забранени и сайтовете на големи интернет медии като Facebook и Twitter

От iNews

Китайското правителство е заповядало на Microsoft Corp. да блокира своята интернет търсачка Bing, съобщи в сряда вечерта "Файненшъл таймс". Bing.com представляваше последната голяма интернет търсачка в Китай, която не е китайска, след като търсачката Google беше блокиран от властите в Пекин още през далечната 2010-а година.

Доминиращата търсaчка в Китай е местната Baidu (baidu.com), информира БНР. "Файненшъл таймс" съобщи, че два неназовани източника са потвърдили, че китайското правителството е разпоредило сайта Bing.com да бъде блокиран.

От Microsoft също потвърдиха новината посредством изявление в което се казва: "Потвърждаваме, че в момента сайтът www.Bing.com е недостъпен в Китай и се ангажираме да определим следващите ни стъпки".

Китай е много силен цензор по отношение на интернета за своите потребители, като в страната са забранени и сайтовете на големи интернет медии като Facebook и Twitter.

Ходът със забраната на сайта Bing.com на Microsoft идва на фона на продължаващото търговско напрежение между САЩ и Китай, включващо и задържането преди време на финансовия директор на китайския технологичен гигант Huawei в Канада по искане за екстрадиция от американските власти.

Водещи

Най-четени