Смартфон от бъдещето е вече реалност (ВИДЕО) 28.05 | 21:01

Проекционният телефон на Lenovo излъчва реагиращ на допир екран върху всякакви повърхности

От Ивайло Коралски

Малкото смартфони с вграден проекционен апарат към днешна дата (и двата модела, разработени от Samsung), не успяха да се превърнат в пазарен хит. Китайците от Lenovo обаче смятат, че е настъпил правилният момент за налагането им. За налагането на устройство, което излъчва сигнал, представляващ реагиращ на допир дисплей, плюс виртуална клавиатура върху всякакви повърхности.

Анонсиран в рамките на конференцията Lenovo Tech World, Smart Cast ще бъде първият смартфон с интегрирана лазерна проекция без нуждата от време за фокусиране.

В допълнение към стандартното излъчване върху стена, смартфонът разполага и с режима "повърхност", който изисква завъртането на проекционната лампа, която от своя страна осигурява важните отражения. Телефонът ще разполага със специална стойка, необходима за адекватната работа при режима "повърхност". При последния потребителят ще може да се възползва от проектираният реагиращ на допир дисплей. Независимо дали въпросният е виртуално пияно, виртуална клавиатура или Angry Birds.

Lenovo не детайлизира технологията си, но все пак предостави демо, което можете да видите в края на настоящия текст.

Все още липсва пускова дата или цена на предстоящия смартфон.

Обещаното видео, следва:

Водещи

Най-четени