Хакатонът HackAUBG събира IT ентусиасти в Благоевград между 23-ти и 25-ти март 14.03 | 17:05

Победителите в състезанието за хардуер и софтуер ще получат солидни парични награди

От iNews.bg

HackAUBG е вторият хакатон, провеждан в Благоевград, в кампуса на Американския университет след HackBlagoevgrad. Тази година събитието ще се проведе между 23-ти и 25-ти март. Отбори между 2-ма до 5-ма участници ще се състезават за челните места, проектирайки и защитавайки своите софтуерни и/или хардуерни проекти на тема, обявена в началото на самото събитие.

Наградата за първо място е 3000 лв. , за второ – 2000 лв. , а за трето – 1000 лв. Журито, оценяващо участниците, ще се състои от професори и академици от известни образователни институции у нас като Американския университет в България и академията "Телерик Академия". В уебсайтът на събитието можете да се запознаете с биографиите на членовете на журито.

За осъществяването на събитието съдействат над 10 спонсора от IT сектора у нас. Освен финансово, те помагат с ноу-хау, най-добри практики и специалисти, които ще се включат като ментори. HackAUBG е отворен за програмисти, дизайнери, предприемачи и ентусиасти напълно безплатно. Регистрацията става през сайта на събитието. На същия уебсайт, както и на страницата на The Hub във Фейсбук, може да следите за последни обновления по HackAUBG.

Зад организационния екип на хакатона стои студентският клуб по високи технологии и предприемачество – The Hub – малка група студенти с огромното желание отново да преживеят вълненията, свързани с домакинството на голямо и съществено IT събитие на територията на университета. С убедеността, че благодарение на HackAUBG ще се даде старт на множество иновативни идеи и продукти, те събират на едно място съмишленици и приятели.

Въпроси могат да бъдат задавани на електронната поща info@hackaubg.org или на страницата във Фейсбук.

Водещи

Най-четени