„Чип за хора” не е това, което си мислите 08.01 | 16:39

Нова и полезна функция в Google Docs носи странно име

От iNews

"Чип за хора” – точно така е озаглавена една нова функция в уеб приложението Google Sheets, която предизвика изненада, изумление и много смях сред онлайн потребителите.

Функцията е налична в менютата на електронните таблици Google Sheets. Някои уеб-потребители се пошегуваха, че голямата ИТ компания е решила да "открадне” от Бил Гейтс инициативата за чипиране на хората.

Новата функция в менюто на Google Sheets

Функцията "Чип за хора” (на английски "People Chips”) действително е нова за Google Sheets. Тя бе обявена през ноември, а потребителите започнаха да я срещат на практика през декември.

Чрез тази функция, налична по-конкретно в електронните таблици, когато потребителят задържи курсора на мишката си върху "чип”, му се показват не само името и фамилията на въведеното лице, но също и имейл, телефонен номер и други данни.

"Какъв чип ще ни инсталира Google Sheets, няма ли да "забива” и дали ще е по-бърз от чипа на Бил Гейтс”, шегуват се някои родни потребители в социалните мрежи. В англоезичните форуми пък думата предизвика заигравка с идеята за виртуален чипс от картофки.

Понякога Google взема странни решения при именуването на новите си функции, казва Джак Уолън, един от авторите на технологичния сайт Tech Republic. Но дори и с такова странно име функцията е полезна и удобна, добавя той.

Нещо, което трябва да се знае за "чипа за хора”, е, че той не служи като средство за уведомяване на потребителите. Това не е целта на тази функция. Функцията е начин за потребителя да добавя контакти и да може бързо да види основната информация за лицата, чиито данни въвежда в таблицата.

Източник: Technews.bg

Водещи

Най-четени