BlackBerry обяви цената на първия си Android смартфон 26.10 | 14:11

Очаквано висока

От Ивайло Коралски

BlackBerry обяви първия си Android смартфон преди месец, но не и цената на устройството. Компанията отвори предварителните поръчки на познатия като Priv смартфон, като цената, която ще трябва да платят американските потребители, е 699 щатски долара. Доставките трябва да стартират на 6 ноември. Канадските юзъри ще трябва да подготвят 899 канадски долара, докато британските, 559 паунда (857 долара). Все още липсва цена останалата част на Европа.

Що се отнася до Priv, до по думите на CEO-то на компанията Джон Чен той ще "съчетава най-доброто от защитеността и продуктивността на BlackBerry и огромната екосистема от приложения на Android платформата."

Голямата отличителна характеристика на Priv, освен обещания от BlackBerry защитен софтуер, е QWERTY клавиатура/слайдър, която почитателите на компанията боготворят.

Priv ще разполага и с 18-мегапикселова камера.

BlackBerry се надява новият ѝ смартфон да е хит, тъй като продажбите на моментните предложения спадат с всеки изминал ден. Загубите за последното тримесечие са по-големи от предвиденото, а новата Android стратегия и в частност Priv, ще бъдат важен фактор за бъдещото развитие на BlackBerry.

Водещи

Най-четени