BlackBerry потвърди Android смартфона си. Ще носи името Priv 25.09 | 17:59

Ще дебютира до края на настоящата година

От Ивайло Коралски

BlackBerry най-накрая потвърди настоятелните слухове за първи Android смартфон на компанията. Името му е Priv, а по думите на CEO-то на компанията Джон Чен той ще "съчетава най-доброто от защитеността и продуктивността на BlackBerry и огромната екосистема от приложения на Android платформата."

Priv ще дебютира на най-големите пазари и онлайн до края на 2015 година, а официалните характеристики на телефона ще бъдат обявени до няколко седмици.

Според досегашните слухове слушалката ще разполага с подобен на Samsung Galaxy S6 Edge извит дисплей, QWERTY клавиатура/слайдър и 18-мегапикселова камера.

Въпреки че устройства на компанията вече ще работят под Android, Чен допълва, че тя ще остане вярна на BlackBerry 10 OS, като новата версия, 10.3.3, ще дебютира през март 2016 година.

BlackBerry се надява новият ѝ смартфон да е хит, тъй като продажбите на моментните предложения спадат с всеки изминал ден. Общите приходи за последната третира на годината, завършваща през август, са разочароващите 490 милиона долара. Или малко повече от половината сума, генерирана за същия период на 2014 година.

Американската компания все още разполага с капитал, чрез който по-рано този месец закупи хардуерната фирма Good Technology за 425 милиона долара.

Загубите за последното тримесечие обаче са по-големи от предвиденото, а новата Android стратегия и в частност странно наименуваният смартфон Priv, ще бъдат важен фактор за бъдещото развитие на BlackBerry.  

Водещи

Най-четени