Facebook няма да проверява за достоверност публикациите на политици 25.09 | 11:15

„Това означава, че няма да изпращаме съдържание и реклами на политици на третите страни, които са наши партньори за проверка на фактите“

От iNews.bg

Facebook няма да проверява за достоверност публикациите на политици, обяви социалната мрежа година преди президентските избори в САЩ, въпреки че работи в посока да премахва невярната информация, манипулираща общественото мнение, предаде БГНЕС.

Докато социалната мрежа разчита на трети страни за проверка на информациите, включително големи новинарски агенции, тя ще се въздържа от проверка на политическите твърдения. "Не вярваме, че е подходящо да се намесваме в политическия дебат и да не позволяваме на думите на политиците да стигат до аудиторията им", заяви Ник Клег, вицепрезидент на Facebook.

"Това означава, че няма да изпращаме съдържание и реклами на политици на третите страни, които са наши партньори за проверка на фактите", допълни той.

Опасенията се увеличават преди изборите за президент на САЩ през ноември 2020 година след разкритията за широкомащабна кампания за дезинформация във Facebook и другите социални мрежи, дирижирана от Русия за изборите през 2016 година. Това беше и причината Facebook да си сътрудничи с различни медии, които да проверяват достоверността на различни статии и публикации.

Водещи

Най-четени