Facebook принуждава свои служители да заменят iPhone-те с Android устройства 03.11 | 17:39

Социалната мрежа цели да разбира по-добре нуждите на всички свои потребители

От Ивайло Коралски

В опит служители на Facebook да разберат по-добре какво искат Android потребителите, един от главните мениджъри на компанията, Крис Кокс, е принудил количество свои служители да заменят своите iOS устройства с такива, които работят под Android.

Странната стъпка от страна на Кокс е и за да може неговият екип да осъзнае как мислят потребителите от развиващите се пазари и какво те очакват от най-голямата социална мрежа.

Кокс споделя в рамките на скорошен брифинг следното:

"Направих задължително преминаването към Android за голяма част от моя екип, най-вече защото, когато изборът е свободен, хората предпочитат iPhone.”

За протокола, Facebook обслужва 1,5 милиарда души в световен мащаб. Въпреки популярността на iPhone в световен мащаб, все още много потребители с по-ниски финансови възможности предпочитат да инвестират в Android базиран смартфон, за който трябва да платят микроскопична, спрямо предложението на Apple цена.

По данни на IDC към днешна дата 82,8 процента от всички потребители използват Android устройства. 

"Това, което наистина се опитваме да създадем, е емпатия вътре в компанията и да разберем, че хората, на които предлагаме нашия продукт, не мислят задължително като нас", допълва Кокс.

Водещи

Най-четени