Microsoft отново проявява интерес към Yahoo 06.10 | 10:50

Този път софтуерният гигант може да действа заедно с други купувачи

От iNews.bg

Софтуерна компания номер едно в света Microsoft обмисля нова офанзива за закупуване на една от най-известните интернет търсачки – Yahoo, предаде Reuters.

Преди три години компанията на Бил Гейтс се опита да купи Yahoo, като предложи между 44 и 47 млрд. долара, но тогавашният главен изпълнителен директор и съсобственик на Yahoo Джери Янг попречи на сделката. Затова сега Microsoft предприема друг подход – софтуерният гигант възнамерява да се присъедини към консорциум от други компании, главно фирми с предмет на дейност онлайн търговия, който подготвя оферта за Yahoo.

Към момента в консорциума влизат имена като китайската интернет търсачка Alibaba, руската технологична компания DST Global, както и американските сайтове за онлайн тъгрговия Providence Equity Partners, Hellman & Friedman и Silver Lake Partners, твърдят източници на Reuters.

Засега няма категорично взето решение за отправяне на оферта за Yahoo, тъй като в Microsoft има различни виждания по въпроса. Няма и изпратени документи за оферта от страна на финансовите съветници на Microsoft – Goldman Sachs и Allen & Co.

Водещи

Най-четени