PSVita на Sony ще направи българската си премиера на 1 март 17.02 | 18:16

На същата дата ще стартира и българска версия на PlayStation Store

От Ивайло Коралски

Българският клон на Sony обяви в рамките на специална пресконференция, че родната премиера на новото портативно устройство на компанията PSVita ще се състои на 1 март тази година.

Конзолата ще бъде наследник PSP и на практика ще бъде най-мощната комерсиална джобна платформа, която се предлага на пазара.

PSVita ще се предлага в два модела – само с Wi-Fi, а вторият - и с 3G поддръжка. 3G услугата на териториите на България ще бъде предоставяна от мобилния оператор Mtel. Софтуерните продукти за продукта ще се предлагат в онлайн магазина на PSVita

Сред най-очакваните заглавия за новата конзола са FIFA 12, Uncharted: Golden Abys, Virtua Tennis 4, LittleBigPlanet, Gravity Crash и др.

Другата голяма новина около Sony е, че компанията ще стартира българска версия на услугата PlayStation Store.

По този начин потребителите на платформи, като PlayStation 3, PSP и PSVita ще могат да купуват софтуер, използвайки български акаунти и плащайки в левове.

PlayStation Store услугата работи от 2006 година, но до този момент не беше достъпна в България.

От Sony допълниха още, че на родна територия ще може да се използва и PlayStation Plus – новата платената услуга на Sony, предоставяща на своите потребители преференциални цени и ежемесечно количество безплатен софтуер.

Абонаментна цена за PlayStation Plus обаче все още не е посочена.

Датата, на която трябва да стартира PlayStation Store също е 1 март.

 

Водещи

Най-четени