YouTube подготвя специално мобилно приложение за деца 20.02 | 16:50

То ще бъде пуснато в Google Play на 23 февруари

От iNews.bg

YouTube пуска ново приложение, разработено специално за деца, в началото на следващата седмица. То ще се нарича YouTube Kids и през него малчуганите ще могат да гледат програми, специално продуцирани за интернет платформата, пише "Бизнес инсайдър".

Освен това на него ще бъдат пускани и филмчета от детската секция на YouTube Kids Channel section. Приложението ще позволява на родителите да нагласят колко време детето им ще може да стои пред компютъра и да гледа. Когато времето изтече, таймерът ще изключва видеото, допълва Econ.bg.

YouTube Kids ще е достъпен за устройства с операционна програма Andriod. Това не е изненада, тъй като компанията е собственост на Google. Приложението е разработено за смартфони и таблети и ще може да бъде изтеглено през Google Play.

Вероятната причина, поради която от интернет компанията са решили да направят подобна крачка, е, че гледаните от деца клипчета на платформата за споделяне на видео са отчели рекорден ръст от 200% през последната година.

Според информацията структурата на YouTube Kids ще бъде проста. Приложението ще има четири секции с четири икони – за детски филми, музика, наука и проучване. Заедно с това дизайнът му ще бъде цветен, весел и атрактивен, както и лесен за управление. Към сътрудниците на YouTube в този проект са National Geographic Kids.

Водещи

Най-четени