YouTube спонтанно стана доста по-добра услуга 22.07 | 19:51

Поне версията за Android

От Ивайло Коралски

Колкото и да ви се иска записващите видео по вертикала потребители да спрат да го правят, то въпросните едва ли ще ви чуят. Истината обаче е, че споменатите видеа дразнят дотолкова (особено на мобилни устройства), че могат да откажат зрителите да довършат гледането, дори кадрите да са любопитни.

Е, добрите новини, са, че операторите, отговорни за вертикалните видеа, могат да продължат да си ги снимат спокойно, защото по всичко изглежда, че Google ще ни спаси от мъките да ги гледаме с неудоволствие.

Новият ъпдейт на YouTube за Android вече позволява възпроизвеждането на вертикални видеа на пълен екран, наместо да въпросният да е изпълнен с неприятни черни линии, както беше досега.

За новата опция научаваме от AndroidPolice, а версията на приложението, до която трябва да ъпдейтнете, е 10.28. Можем да потвърдим, че въпросната вече е налична и за родните потребители.

За момента чудесната опция се предлага единствено във варианта на YouTube за Android, което означава, че iOS и уеб потребителите ще трябва да пострадат още известно време.

За финал, ето как стоят нещата преди и след ъпдейта:

1541368

Водещи

Най-четени