Албена се жалва - нямало руски туристи това лято 29.09 | 15:07

Но пък очакват ръст на украинците следващото лято

От Кремена Бедерева

Туристическият сезон в черноморския комплекс Албена приключва с около 10 на сто спад на руския пазар. След фалита на руски туроператори през това лято, който повлия на намалението, курортът ще търси за лято-2015 преки контакти с корпоративни клиенти - големи предприятия в руските региони, съобщи Красимира Стоянова, старши мениджър "Продажби" в "Албена" АД.

Черноморският комплекс е домакин на форум на Българско-руската търговско-промишлена палата, в който участват близо 50 компании от двете страни. Старши мениджърът поясни, че "Албена" вече има партньорски опит с голяма руска застрахователна компания, която изпраща туристи по предплатени програми за лечение и рехабилитация.

През следващото лято се очаква ръст на туристите от Украйна, които вероятно ще се преориентират от почивните бази в Крим, допълни Стоянова.

По думите й увеличение на туристите се очаква и от Беларус и Молдова, които през този сезон са регистрирали в "Албена" ръст от 35-37 на сто.

Увеличение от 25 на сто са отбелязали и летовниците от Прибалтика, а доколко тенденцията ще продължи през следващия сезон зависи от самолетните чартърни програми, коментира Красимира Стоянова.

Водещи

Най-четени