Боровец се превърна в зимния Слънчев бряг 18.02 | 20:35

Ски курортът ни начело на европейска класация за най-много барове

От iNews.bg

Боровец се превръща в зимния Слънчев бряг. Поне що се отнася до възможностите за алкохолен туризъм, с каквито е известен най-големият ни летен курорт сред чужденците. Оказва се обаче, че и зимният не му отстъпва. Според информация на британското издание The Telegraph Боровец е успял да се нареди на първо място в класацията на зимните курорти с най-много барове.

Оказва се, че там хората освен да покарат ски и сноуборд, могат и доста добре да си пийнат след това. Според класацията Боровец води пред всички останали конкуренти в Европа със своите 4 бара на квадратен километър. На второ място се нарежда френският Марибел със скромните в сравнение с победителя от България 2.2 бара на кв. км., съобщава БГНЕС.

Освен това цените на Боровец също са много по-приемливи от тези при останалите ски курорти на Стария континент. В баровете в рилския курорт, след като се уморят от каране, скиорите могат да изпият една бира срещу по-малко от 1 паунд. Отбелязва се обаче, че гостите на Боровец могат да се насладят още и на отлична кухня, богата културна програма, възможности за екскурзии до исторически забележителности и др.

Водещи

Най-четени