Експерт: 47% от хотелите са готови да намалят цените за лятото 07.05 | 10:45

Kъм момента има ограничения за груповите пътувания

От iNews.bg

47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените за летния сезон. Има жестока конкурентна борба.  Ще видим различни маркетингови стратегии и трикове. Туризмът ни стои стабилно. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на bTV.

Kъм момента има ограничения за груповите пътувания, но не и за индивидуалните. Според него 14% от местата отчитат същите посещения спрямо миналата година.

"Днес в страната работят 5860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами. Имаме запазена база и персонал. Кафемашините са на същото място", подчерта Драганов.

По думите му българите регистрират около 20 млн. пътувания годишно. Според него хората искат да пътуват и ще продължат да го правят, което пък ще предразположи да има летен сезон.

Драганов обясни, че бизнесът ще трябва да се спаси от съдебни дела. За пример даде Австрия където граждани съдят хотели за това, че са допуснали някой да се зарази с коронавирус.

"Ето защо казваме, че кризата е полезна за туризма. Години обясняваме, че в съседни страни има безплатни чадъри и шезлонги. У нас няма да бъдат безплатни при тези договори и условия", уточни той.

 

Водещи

Най-четени