Ето няколко идеи за пътуване по празниците 28.12 | 09:13

Вижте къде да посрещнете 2014 година

От Цанка Донкова

Независимо дали смятате, че най-подходящата обстановка за Нова Година е празник, в който човек трябва да е у дома си, или сте склонни да разнообразявате празника си с нови дестинации, от края на декември до първите дни на януари има куп почивни дни, които можете да използвате за път. Ето няколко идеи накъде можете да се отправите:

Селски туризъм

Села в планини и равнини се готвят за празниците по може би най-автентични начин. В някои можете да станете свидетели на запазени традиции от миналото, но при всички случаи ще срещнете интересни хора с добри сърца. В Странджа вижте село Бръшлян, в Родопите – Лещен, Ковачевица и Гела.

На ски и сноуборд

Сезонът вече е открит в повечето големи зимни курорти, а в по-малките, където няма машини за сняг, ще се наложи да почакате падането на истински. Ако не сте много напреднали, можете да тествате някои от по-малките писти, като тези в Узана, хижа Плевен (Стара планина), Беклемето, Пършевица, Семково, Кулиното и др. Още от непознатите ски писти на България вижте тук.

Културна програма

Не ви се ходи надалеч? Няма проблем. Всички театри, опери, филхармонии, домове на културата и прочие локации за забавление имат празнична програма и за възрастни, и за деца. Проверете какви събития се случват близо до вас в Peika.bg.

Истинска почивка

Ако пък цяла година сте пътували много, може би е време да си починете. Седнете с чаша топъл шоколад и хубава книга, или пък разгледайте снимки от пътешествията през годината. Можете и да потърсите идеи за следващата година – защото светът е голям и цял живот няма да ви стигне да го видите целия!

Водещи

Най-четени