Лятна библиотека радва очите на туристите в Албена 30.06 | 20:10

Почитателите на книгите ще имат възможността да се докоснат до Йовков на 6 езика

От Теодора Кокаланова

Единствената по рода си плажна библиотека в целия Европейски съюз посреща туристите, избрали да почиват в родния курорт Албена. Повече от 2500 тома на над 10 езика са подредени по рафтовете на плажа в известния ни курорт.

Заглавията са внимателно избрани, така че да удовлетворят вкусовете и на най-претенциозните читатели. Има книги от всички жанрове. Можете да се пренесете както в дебрите на класическия роман, трилъра, криминалето, мемоарите, така и на романтични четива.

Чуждестранните туристи имат възможност да се запознаят с творчеството на Йордан Йовков чрез специално преведения на шест езика сборник с разкази "Албена". Любопитна подробност е, че плажната библиотека е изработена от материал, устойчив на бурен вятър и силно слънце, а в дъждовно време книгите ще бъдат пазени от винил.

Библиотеката на плажа в Албена е напълно безплатна. Идеята е читателите взимат книгите и да ги връщат, след като ги прочетат, както и да оставят свои собствени – така рафтовете ще се попълнят с нови заглавия.  Плажната библиотека е с дължина 12 м и по нея има 140 рафта. Може да побере близо 4000 книги, предаде TV7.

 

Водещи

Най-четени