Нашествие на румънски пенсионери по морето за Великден 06.03 | 12:00

Гражданите на северната ни съседка очаквано залагат на северното ни Черноморие

От Теодора Кокаланова

Вълната от румънски туристи се очаква да залее северното ни Черноморие за Великденските празници. 2000 туристи са изявили желание да посрещнат големия християнски празник в черноморския комплекс Албена, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова.

По думите ѝ най-многобройни сред гостите отново ще бъдат румънските граждани. В дните между 18 и 22 април освен да се порадват на морския пейзаж, туристите ще могат да посетят храмове в морските градове Балчик и Варна. На 19 април, специално за румънските туристи, във ваканционното селище ще се състои Великденски концерт, като в програмата са включени игри и състезания за деца и възрастни.

Първите туристи в Албена пристигат на 12 април чрез германски туроператор, информира мениджърът. Групата от трийсетина пенсионери ще отдъхва по възстановителна и лечебна програма. През май се очакват нови групи възрастни летовници от Германия. Целта през новия сезон е да бъде постигнат около 5% ръст на туристите спрямо миналата година, когато Албена бе посетена от 200 000 летовници, предаде БТА.

Водещи

Най-четени