Подреждат туристическите дестинации в България в електронен регистър 27.11 | 14:10

Той ще улесни работата на туроператорите, посочва министър Николина Ангелкова

От iNews.bg

Туристическите дестинации в България ще бъдат подредени в електронен регистър на сайта на Министерство на туризма. Това обяви ресорният министър Николина Ангелкова при откриването на Петата международна среща на туроператорите.

Той ще улесни работата на туроператорите и ще им позволи по-лесно да се ориентират по отношение на различните атракции и интересни места в страната.

По нейните думи издаването на регистъра вече е започнало. Очаква се скоро той да бъде публикуван на сайта на ведомството.

"За първи път България има министерство на туризма и то ще има изключително отговорна задача, една от които е добрата работа с туроператорските фирми и туристически агенции с подкрепата на държавата и общините", подчерта Ангелкова, цитирана от агенция "Фокус".

Министърът посочва, че основната цел на ръководената от нея институция е страната ни да се превърне в целогодишна туристическа дестинация. Ангелкова смята, че регистърът е важен, за да бъдат създадени конкурентоспособни пакети, които предлагат качествени услуги на висока стойност.

Тя коментира, че в момента целта е към привличане на туристи от по-далечни държави и по-конкретно от Китай, Индия и Япония. 

Водещи

Най-четени