Пореден топ готвач се изказа култово след случката с трите пържоли във Варна 20.07 | 12:00
Моля не толерирайте неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите, зове шеф Таньо Шишков

Още един топ готвач се изказа в подкрепа на варненската кръчма със скъпите стекове, за които стана ясно от клип на ромско семейство. Видеото сатана тотален хит в мрежата, а мненията са полюсни. Сега профи позицията си изказа шеф Таньо Шишков. Припомняме, че популярния шеф Борис Петров също излезе с коментар за семейството, което си поръча обяд за 650 лева, от които 500 за 3 пържоли.
Публикуваме коментара на Шишков 1:1 с правописните грешки:
"От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 когато г-жа. Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше "важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…"
Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова, така както ги разбирам днес.
Моля не толерирайте неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите.
Веднъж си правих трудът да обяснявам (за едни супи в Банско) как се ценообразува цената на услугата (забележете, не стока а услуга) в ХоРеКа бранша за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.
Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации.
Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилният начин.
Гледаме изключителни локации в татковината ни и рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла. Не ви казвам къде да почивате, но ако ще сравнявате ризорт с инвестиция от десетки милиони лева, използвайте комплекс Сани, о. Миконос, Анимус и др. подобни локации в южната ни съседка за сравнение.
Сигурен съм, че има места, които злоупотребяват с доверието на техните гости, но мога да ви гарантирам, че има много места със съвестни хора, някои от които познавам лично, хора които се борят за честен туризъм, хора, за които този сезон, както и всеки друг е средство за препитание за цялата година за тях и цялото им семейство."
Водещи
-
Путин: Надявам се, че няма да се наложи Русия да използва ядрени оръжия в Украйна
Русия и Украйна продължават да са в противоречие по отношение на конкурентните предложения за...
04.05 | 18:00
-
Първан Симеонов: Делян Пеевски изключително планомерно и педантично
С тази констатация започна анализа си на 100-те дни на правителството социологът Първан...
04.05 | 17:30
-
Три последователни земетресения бяха регистрирани днес в Югозападна България
Снощи е регистрирано още едно леко земетресение на територията на Симитли, което също не е...
04.05 | 17:15
-
Плажната ивица в Поморие е залята с нефтени петна, които продължават да изплуват
Замърсяването обхваща близо 3-километрова зона в района на Стария град на Поморие, включваща...
04.05 | 17:00
Най-четени
-
Марулите ще останат свежи по-дълго, ако направите това
Как да съхранявате други зеленчуци
04.05 | 14:30
-
Връзка от най-важната подправка за Гергьовден е само левче
По Великден на места имаше спекула и цените в магазините и по пазарите скочиха. Как е сега и...
04.05 | 09:59
-
Над 200 тона вносно агнешко залива пазара за Гергьовден
Съпредседателят на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) Симеон Караколев посочи,...
04.05 | 15:00