Радост за скиорите! На Банско натрупа 40 см сняг 09.12 | 12:13

На отворените писти може да се карат ски и сноуборд

От Кремена Бедерева

Около 40 см нов сняг е навалял от вчера досега в района на ски зоната в Пирин над Банско и в момента продължава да вали сняг. Това съобщиха за БТА дежурните в базата на Планинската спасителна служба /ПСС/ при БЧК в Банско.

Температурите в м. Бъндеришка поляна и в м. Шилигарника в момента са около нулата, а в района на Платото и под връх Тодорка са минусови. Има и мъгли, а на места по високите части - вероятно и лавинна опасност, предупреждават от Планинската спасителна служба.

На отворените писти може да се карат ски и сноуборд, но условията за туризъм в планината не са добри и съветът на планинските спасители е да не се предпиремат преходи. Около стотина скиори има на двете отворени засега писти - "Коларски път" и малката писта "Юлен", допълни Иван Обрейков, маркетинг-мениджър на скизона "Банско" от дружество "Юлен".

Кабинковата въжена линия, която свързва Банско и ски центъра на Бъндеришка поляна, както и шестседалковият лифт при Коларски път работят в момента. Имаме готовност да пуснем и други съоръжения с промяната на обстановката, каза още Обрейков.

Водещи

Най-четени