15 плажа по Черноморието пускат безплатни шезлонги и чадъри 18.05 | 12:53

Поставила съм за обсъждане на предложението при намаляване на случаите на заразените с COVID-19 да се отворят закритите части на ресторанти и заведения, защото по този начин ще има възможност да се предлага качествен туристически продукт, каза ресорният министър Николина Ангелкова

От iNews.bg

Няма отменени чартърни полети, които са резервирани за летищата във Варна и в Бургас, съобщи министър Николина Ангелкова

15 плажа по българското Черноморие са предложили нулеви цени на чадъри и шезлонги. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова. 

"Ще има достатъчно спасителни постове. За местата, където посещаемостта е по-висока, ще са на 100 метра един от друг", добави тя. 

Водещата пък припомни думите на кмета на Бургас Димитър Николов страната ни да се рекламира като дестинация свободна и без COVID-19. 

"За нас българските туристи са най-важни. В момента стартираме масова кампания на различните комуникационни пазари. Това е свързано с тези, с които в момента водим разговори за възобновяване на чуждестранния туристопоток", заяви министърът.

Благодаря на Димитър Николов и на Иван Портних за стартираните съвместни инициативи, добави тя. 

По инициатива на премиера утре предстои видеоконферентен разговор с премиерите на Румъния, Сърбия, Гърция и с колегите министри, за да може да уточним детайлите, по които ще се осъществява пътуването, каза Ангелкова. 

"Европейската комисия препоръча да няма карантина за хората, които се връщат от чужбина. За да не провалим това, което до момента сме постигнали на фона на всички усилия и лишения, е важно да продължим да спазваме мерките и указанията. Да не дава Господ да се върнем в изходна позиция", добави тя. 

"Ще е много трудно това лято. Ситуацията е различна и е необичайна за всички. Ако не положим всички усилия и не направим нужното, за да осигурим комфорт за туриста, със сигурност това ще се отрази", коментира министърът. 

След 15 юни при нас няма отменени чартърни полети, които са резервирани като капацитет на летищата във Варна и в Бургас, добави тя. 

Поставила съм за обсъждане на предложението при намаляване на случаите на заразените с COVID-19 да се отворят закритите части на ресторанти и заведения, защото по този начин ще има възможност да се предлага качествен туристически продукт, подчерта Ангелкова. 

За да не разчитаме само на добрата воля на работодателя за по-високи заплати на служителите, се вдига осигурителния праг и минималната работна заплата в сектора на 800 лева от 610, каза още тя. 

Водещи

Най-четени