8 идеи за Нова година по съседски 12.11 | 07:41

Вижте къде наблизо можете да изкарате празника

От Гергана Златкова

Колкото и да ви се струва, че има време, Коледа и Нова година наближават с пълна сила. И докато за първия празник няма какво много да му мислите – той е със семейството, в домашна атмосфера, то за 31 януари определено си заслужава подготовка.

Защото всички искаме да си прекараме незабравима Нова година, по възможност доста по-различна от миналогодишната.

Ако сте от типа хора, за които е по-важно да отидат на някое екзотично местенце, отколкото да се напият и наядат пред телевизора с новогодишната програма, то ви е ясно, че трябва да започнете да планирате пътуването си възможно най-скоро.

Не е нужно да отидете на другия край на света, за да посрещнете Нова година на топло, екзотично или луксозно място.

По съседски ще ви посрещнат с цялото гостоприемство, на което са способни жителите на Балканите. Казват, че българите избират да посрещнат 2014-а в Сърбия, защото местната кухня е повече от изкусителна, а и пушенето е разрешено.

В Гърция отиват заради СПА курортите и екзотиката на островите дори и през зимата. Черна гора и Хърватия сякаш ви пренасят на съвсем различни географски ширини, макар да сте на един хвърлей разстояние, на Адриатическото крайбрежие. А Виена и Будапеща носят блясъка на Централна Европа, примесен с частица балканска сърцатост.

Ето 8 идеи за Нова година по съседски, с които посрещането на празника ще е повече от незабравимо, подготвени от Peika.bg.

Остров Евия, Гърция

Не е случайно, че гръцките острови са любимо място за почивка на толкова много хора – имат не само чудесно време в края на декември, но и толкова много останки от славното си минало, че човек може да се почувства като истински Индиана Джоунс. Комбинирайте остров Евия (разделен от континентална Гърция само с 40-метров пролив) с разходка в Атина за пълно гръцко преживяване!

Нова година на остров Евия

Виена и Будапеща

Коледните базари, греяни ароматни ликьори и аристократичният блясък на Виена може да са прекрасно начало на Новата година. А ако ги съчетаете с невероятната Будапеща и унгарското гостоприемство, със сигурност началото на 2014-а ще е запомнящо се.

Нова година във Виена и Будапеща

Корфу, Гърция

Корфу е приятна смесица от гръцко и венецианско влияние – в един момент се чувствате все едно сте в Атина, в следващия – сякаш сте из улиците на Венеция. Чистите плажове, синьо-зеленикавата вода и живописните заливи на острова със сигурност ще ви карат да се връщате тук отново и отново.

Нова година на остров Корфу 

Черна гора и Дубровник

От величествените Динарски планини до екзотиката на Адриатическото крайбрежие – тази Нова година ще ви предложи от всички природни богатства по малко. Котор, Будва и остров Свети Стефан са едни от най-красивите крайбрежни градове на Черна гора. Прибавете към това и сякаш излезлия от приказка хърватски град Дубровник и ще получите перфектната балканска Нова година!

Нова година в Черна гора и Дубровник

Лутраки Позар, Гърция

Представете си Нова година сред минерални извори, СПА процедури и средиземноморски климат. Добавете към това и възможност да посетите гроба на Филип Македонски, красивите водопади при град Едеса или древния Добърски манастир. Почивка и култура – едно добро начало на 2014-а!

Нова година в Лутраки Позар

Ниш, Сърбия

Ако сте емоционална балканска душа, отправете се на запад, към Сърбия. Вижте как празнуват Нова година нашите съседи и им покажете как празнуваме ние. Разходете се из Нишката крепост и се насладете на сръбските месни специалитети за вкусно начало на Новата година.

Нова година в Ниш

Атина, Гърция

Потопете се в магията на древността в гръцката столица Атина! Посрещнете Нова година в оживения град и вижте местата, където се е зародила една от най-великите цивилизации. Тук са първият олимпийски стадион, храмовете на древногръците божества и впечатляващият Акропол.

Нова година в Атина

Белград, Сърбия

За Белград казват, че човек или никога не е бил там, или постоянно се връща. Няма начин да не пожелаете да се върнете отново тук. Достатъчно е поне веднъж да поздравите с "Как си, брате?" и ще получите в отговор широка усмивка. Плескавици, вешалици, сръбска сливова ракия и изпълнения на живо от едни от най-големите сръбски музикални звезди, при това на брега на езеро – убедихме ли ви?

Нова година в Белград

Водещи

Най-четени