Ученик бе наказан за... една приятелска прегръдка 04.11 | 19:03

14-годишният Ник трябвало да остане след училище, защото прегърнал приятелката си

От Кремена Бедерева

Ученик от Флорида е бил наказан да остане след училище за това, че прегърнал приятелката си, съобщава местната телевизия WKMG.

Такова наказание съществува в едно от средните училища в Palm Bay, които забраняват на учениците да се целуват, прегръщат и да се държат за ръце.

Наказанието важи, независимо дали прегръдката е приятелска или, защото учениците имат някакви други отношения.

Според myFOXorlando.com, цитиран от Lenta.ru, наказанието за една целувка, независимо от нейното естество, учениците биват отстранявани от занятия за един ден, а за прегръдката могат дори да бъдат оставени след часовете за порицание при директора на училището.

Точно с такова наказание се е сдобил и Ник, който явно е имал лош ден и е решил да рискува с показването на чувствата си към противоположния пол и то в присъствието на учителите.

Според 14-годишния Ник Мартинес той просто сложил ръка, прегръщайки приятелката си, като не мислел, че прави нещо лошо и не е очаквал, че ще бъде наказан по този начин. "Много от приятелите ни се прегръщат, само мен обаче ме видяха", оправдава се момчето.

Майка на Ник вече се закани да поиска промени в училищния правилник. "Преди всичко, ние сме латиноамериканско семейство – прегръдките са част от нашата култура", казва тя.

В същото време, училищни служители са категорични, че няма да променят правилата и наказанията. Училището е единственото в района, в което е забранено учениците да се прегръщат. 

Водещи

Най-четени