езпроблемно премина приемането на протоколите в София 28.10 | 15:30

В изборния ден в София напълно спряха работа 13 машини. Десетки обаче даваха дефекти през целия ден и ту работеха ту не и това изнерви хората в комисиите.

От iNews.bg

Малко повече от 8 часа отне предаването на изборните протоколи в София. Секциите в столицата са общо 1638, като книжата се предаваха на 2 места - "Арена София" и "Асикс арена". Членовете на секционните избирателни комисии бяха много доволни от организацията и бързия процес. На тези избори те бяха допуснали и по-малко грешни от предишните през юни.

Рекордно бързо, спокойно и лесно. Така премина предаването на изборните протоколи в София. Въпреки това някои от членовете на секционните избирателни комисии имат препоръки за още по-бърз процес.

Дарина Асенова, СИК 72: "Прекалено много хартия, можеше всички поправки да се правят електронно, а не да се принтира всичко наново. Трябва ние да въвеждаме всички данни електронно и РИК да ги получава, а да трябва да се преписва всичко два пъти от черновата в беловата и после те на компютъра."

В изборния ден в София напълно спряха работа 13 машини. Десетки обаче даваха дефекти през целия ден и ту работеха ту не и това изнерви хората в комисиите.

Калоян Данчев, СИК 28: "Имахме проблеми само с машината, тя зачете 10 гласа, всичките останали 197 бяха на хартия, иначе протоколите всичко е наред, всичко зелено, доволни сме."

В зала "Арена София" всички малко след 5, 20 всички 1140 секционни избирателни комисии вече бяха успели да предадат протоколите.

Мариета Лазарова, СИК 93: "Този път перфектно, бяха много учтиви иначе винаги има някакви грешки допълнителни, този път беше бързо и лесно."

Много по-малко от изборите през юни, но и сега имаше грешки.

Полина Витанова, председател на 23 РИК: "Най-честите грешки идват от сборуването на 28-те числа при разпределението на гласовете по кандидатски листи. Една грешка, един грешен сбор води до 3 или 4 други грешки."

В "Асикс арена", където се обработваха протоколите от 24 районна избирателна комисия имаха много малко грешки, предимно в преференциите. Там приключиха още в 5:00 часа.

БНТ: На какво се дължи бързата работа тази нощ?

Валери Цолов, председател на 24 РИК: "На верните протоколи, които носят СИК, за разлика от миналия път протокола е с един по малко и са в доста по-добро състояние откъм сработили контроли."

Всъщност най-бързо приключиха в 23 РИК - още в 3:45 ч. И на тези избори имаше оплаквания от транспорта за прибиране. Много предпочетоха градския транспорт.

Водещи

Най-четени