Правосъдният министър още не е получил сигнал срещу прокурор 06.07 | 17:45

Коментарът си той направи по повод вчерашното интервю на Рашков, в което той обяви че ще „сезира“ Висшия съдебен съвет чрез Стоилов за „редица прокурори, допуснали нарушение на закона

От iNews

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че при него все още няма сигнал срещу главния прокурор или срещу който и да е друг прокурор. Коментарът си той направи по повод вчерашното интервю за "Хоризонт" на вътрешния министър, в което Бойко Рашков обяви, че ще "сезира" Висшия съдебен съвет чрез Стоилов за "редица прокурори, които са допуснали нарушение на закона, които са уронили престижа на съдебната власт".

"Ще анализирам сигнала, когато го получа, ще преценя неговата допустимост и доколкото е възможно, неговата основателност", каза министърът на правосъдието.

Той подчерта, че в момента най-важната задача е добрата организация на изборите.

По повод конфликта между главния прокурор и вътрешния министър Янаки Стоилов коментира:

"Тези противоречия, междуинституционални, не би следвало да се отразят върху тяхното взаимодействие, тъй като те имат общи функции в противодействието на престъпността и корупцията и специално срещу организирането на групи за купуване на гласове.

Надявам се, че всички структури, които имат такива задължения, нека техните амбиции се изразят в това коя институция ще даде по-голям принос за пресичане на тази порочна практика, която вече е доста добре усъвършенствана през изминалите години".

 

Водещи

Най-четени