Новинарската стена на Facebook става много по-нежна 10.12 | 14:31

За момента към вашия мобилен интернет

От Ивайло Коралски

Facebook тества ъпдейт, който цели да спести време на мобилните потребители с по-бавна интернет връзка. Социалната мрежа желае потребителите да чакат много по-малко при браузването на нови истории, желае също и въпросните да могат да коментират дори когато са в офлайн режим.

Колкото и да е зависим от интернет, социалният мастодонт знае, че юзърите не винаги разполагат с бърза интернет връзка. Дори и хората с добри интернет планове не са застраховани от загуба на връзка – например в метрото, планински райони и т.н. Новият мобилен News Feed ще следи кои новини и истории вече са на вашия смартфон и ще показва онези, които все още не сте видели.

Нещо повече – новият ъпдейт периодично ще зарежда нови истории, докато имате по-добра връзка, като основната цел е винаги да разполагате с нещо прясно за четене.

Както вече отбелязахме, Facebook ще предложи на офлайн потребителите дори минимална възможност за интеракция – коментари, които впоследствие автоматично ще бъдат публикувани, когато съответният юзър е онлайн.

Например, ако желаете да честитите на някого рождения ден докато летите и съответно нямате WIFi връзка, то скоро подобно желание ще бъде напълно изпълнимо.

Единствената неприятна новина, е, че все още няма конкретна дата кога очакваният ъпдейт ще бъде онлайн за масовите потребители.

Водещи

Най-четени