Електронната ви цигара е "троянски кон"! Буквално! 25.11 | 16:31

Ще повярвате ли, че устройствата за утоляване на никотиновия глад могат да заразят компютрите

От Филипа Тодева

Електронните цигари може и да са по-добри за вашето здраве от истинските, но пък могат сериозно да навредят на вашия компютър, пишат британски медии, като се позовават на скорошно изследване.

Данните, публикувани в Reddit, потвърждават опасенията, че някои от устройствата съдържат зловреден софтуер, които могат да заразят компютъра, от който се зареждат. Потребители вече са установили, че компютрите им са заразени със специфичен вирус, който е бил кодиран в зарядното устройство.

Заради софтуера е пострадалата цялата операционна система. За да се предотврати това е необходимо потребителите да имат сигурна антивирусна защита.

Освен, че може да блокира компютъра ви обаче, цигарата е опасна и поради друга причина. До момента са документирани повече от 100 случая във Великобритания на запалване. В Уелс електронна цигара е експлодирала. Да не говорим за повишаването на бактериите в тялото ви от вдишването на парите.

Очевидно е, че електронните цигари не са толкова опасни, колкото конвенционалните им предшественици, но изглежда, че все още има какво да научим за техните ефекти.

Водещи

Най-четени