Хакерски атаки срещу държавните и частни сайтове имало всеки ден 18.11 | 16:45

Медии и банки атакувани заради високата защита на държавните институции

От iNews

Ежедневно държавата и различни държавни и частни сайтове са подложени на хакерски атаки. Това обяви министърът на електронното управление Георги Тодоров в парламентарния контрол. Той отговори на въпрос на Иван Петков от БСП, който попита и защо е бил сринат и сайта на министерството, пише "24 часа".

"Това, че сте констатирали, че сайтът на министерството не е работил известно време, не означава по категоричен начин, че мерките, които се предприемат от министерството и изпълнителната агенция са неефективни. Напротив, именно поради тази причина и голямата защита, която е изградена от държавата, атаките на 15 и 16 октомври предприеха друг характер - спряха да атакуват публични сайтове и се насочиха към търговски такива", отговори министър Тодоров. Така че ежедневната ни работа в режим 24/7 дава резултат в положителен ефект, допълни той. 

При хакерската атака тогава бяха сринати много сайтове.

Колко ефективни защити притежаваме като държава и на какво основание са блокирани 45-те хиляди IP адреса през февруари и провеждания одит от страна на Министерството на електронното управление, попита Петков.

Водещи

Най-четени