Съпругът на Ирена Милянкова бил лидер на група сводници 27.11 | 14:02

Заедно с Росен Чолов - Чолата са обвинени Ралица Любенова и Пламен Кирилов

От Андриян Георгиев

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на тримата сводници, задържани при спецакция на ГДБОП вчера. Според прокуратурата тримата са били организирана престъпна група, имаща за цел набиране и склоняване към проституция и трафик на жени за сексуална експлоатация.

Обвинения са повдигнати на 41-годишния Росен Чолов, ръководител на престъпната група, 23-годишната Ралица Любенова и 25-годишния Пламен Кирилов.

Росен Чолов - Чолата е съпруг на манекенката Ирена Милянкова, известна от сериала "Под прикритие". 

Според събраните до момента доказателства, участниците в престъпната група са набирали момичета за манекенки и фотомодели, след което са ги уговаряли и склонявали да предлагат сексуални услуги на платежоспособни клиенти срещу високо заплащане – между 800 и 1000 лв. на вечер. Половината от парите са оставали за компаньонката, а другата половина – за престъпната група, съобщават от Специализираната прокуратура.

Досега са установени близо 20 момичета, ангажирани в престъпната схема. Част от тях са непълнолетни. Те са обслужвали предимно клиенти в София, били са предоставяни на клиенти и в хотели, ловни хижи и частни домове в провинцията.

Тримата са задържани за 72 часа. От Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на постоянна мярка "Задържане под стража".

Водещи

Най-четени