Янаки Стоилов иска регистър на центровете за медиация 08.07 | 19:06

Правосъдният министър настоява за навременно прилагане на медиацията при спорове между потребители и доставчици на услуги

От iNews

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов проведе среща с представители на организации на медиаторите, членове на Национална асоциация на медиаторите. Двете страни обсъдиха развитието и предизвикателствата пред тази сравнително нова форма за решаване на спорове, пише lupa.bg.

Министърът на правосъдието акцентира върху необходимостта от подходящо и навременно прилагане на медиацията при спорове между потребители и доставчици на услуги. Стоилов и представителите на асоциацията се обединиха по въпроса за необходимост от създаване на регистър на центровете за медиация, както и по-добрата комуникация и контрол от страна на Министерство на правосъдието в този сектор. Министърът обърна внимание и на резервите в прилагане и развиване на възстановителното правосъдие.

"Медиаторът трябва да разполага с доверие и авторитет", каза министърът и допълни, че трябва да се работи за устойчивост на проектите, а не само за тяхното изпълнение.

Водещи