Какво се слуша най-много в Spotify 07.12 | 20:33

И какво предпочитате вие самите

От Ивайло Коралски

Spotify обича да изготвя списъци, а наскоро предложи такъв, предлагащ най-стриймваните изпълнители за 2015 година. Лидери са Rihanna и Drake.

С днешна дата музикалната услуга предоставя и списък, носещ името "Year in Music". На неговата страница потребителите могат да открият техните най-слушани парчета, изпълнители и жанрове. Плюс първото парче, което някога са пуснали в рамките на Spotify, топ изпълнителите на всеки сезон и общото количество преслушана музика в минути. Музикалната услуга предлага и резюме на общата бройка преслушани парчета и изпълнители от всеки потребител, а след това предлага и плейлиста с парчета, които евентуално съответният ще иска да слуша през следващата година.

Естествено, за да е максимално социално, се предлага и възможност да споделяне на споменатата плейлиста в социалните мрежи. 

"Year in Music" предлага не само персонализирана информация, а и глобална такава – за топ изпълнителите, парчетата, жанровете, трендовете, вайръл траковете и т.н.

И още малко допълнителна информация – най-слушаното парче в Spotify не е новият сингъл на Adele, не е и парче на Taylor Swift (която все още не споделя продукцията си на териториите на музикалната услуга). Изненадващо за мнозина, но става въпрос за Lean On на Major Lazer. То е стриймвано 540 милиона пъти. Нещо повече, към днешна дата Lean On е най-слушаното парче в Spotify за всички времена. 

Липсата на новия албум на Adele и T-Swizzle пък превръща Rhianna в най-слушания изпълнител от нежен род – провокативната певица е слушана над един милиард пъти.

За финал, 75-е милиона потребители на Spotify са преслушали 20 милиарда часа музика от януари насам. Spotify е най-предпочитаната музикална услуга както на Android, така и на iOS. Въпреки наличието на съответните конкурентни услуги от страна на Google и Apple.

Водещи

Най-четени