Дори гробищата в Москва вече ще имат WiFi 13.12 | 15:11

Интернетът потича в началото на 2016 година

От Ивайло Коралски

Местата в световен мащаб, които не разполагат с интернет свързаност, намаляват прогресивно, а от началото на следващата година такъв ще потече и по московските гробища. В случая става въпрос за популярните в града гробища – Новодевичи, Троекуровское и Ваганково. На териториите на въпросните са погребани част от най-популярните имена от политиката и културната история на Русия.

Това е и причината местните власти да инсталират тъй наречените зони за "зони за психологически комфорт", познати най-вече у нас като WiFi хотспот зони.

Идеята на московските власти е гийковете по история и въобще всички по-любопитни посетители да могат да открият гробовете на известните личности, погребани на териториите на трите гробища. Например в Новодевичи лежат тленните останки на Борис Елцин. Нещо повече, Новодевичи, Троекуровское и Ваганково ще се водят "open-air музеи".

"Елате и преоткрийте себе си, стоейки пред красивите гробове и личностите, които лежат в тях", споделя Лилия Ловская от държавната погребална асоциация пред AFP.

Най-доброто място, на което посетителите могат да открият търсените от тях бързи отговори, естествено, е интернет. За протокола, около 120 хиляди души са погребвани в Москва всяка година, а малък брой от тях са кремирани.

Водещи

Най-четени