Най-накрая глобиха автопилотен автомобил на Google 13.11 | 15:01

Важното число в случая обаче е 1,2 милиона мили без никакви произшествия

От Ивайло Коралски

Facebook публикацията на Алексанър Милевски с днешна дата демонстрира как полицай поставя глоба на един от автопилотните автомобили на Google. Любопитният момент в цялата история, е, че реално това е първото хванато от органите на реда провинение на превозните средства от нов вид. 

Нещо повече – според Google провинението на тяхната машина се състоило в твърде бавната скорост, с която се движела въпросната.

Прототипните автомобили на компанията са класифицирани като "квартални електрически превозни средства", а тяхната скорост е ограничена до 25 мили в час. Тоест, по подразбиране те се движат доста бавно по улиците. За момента тези на Калифорния.

Полицаят на снимката е имал доста въпроси, свързани с малката количка, което е разбираемо, предвид анимационния ѝ вид.

Google допълва, че прототипните автопилотни автомобили минават всяка седмица по 15 хиляди километра. Независимо че основната концепция на компанията от Маунтин Вю е мъничетата, базирани на RX450h SUV, да могат да оперират без прякото участие на човек, тя твърди още, че възможността за сменяеми части трябва да послужи и като протекция на шофьорите.

Според Google автопилотните автомобили към днешна дата са "извървели" 1,2 милиона мили без никакви произшествия. Или говорим за еквивалента на шофьор с 90-годишен опит.

Водещи

Най-четени